Ateliere pentru Cadre Didactice și Părinți Acreditare Erasmus+

Suntem încântați să vă anunțăm că, în cadrul Proiectului de Acreditare Erasmus+, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța a organizat o serie de ateliere deosebit de valoroase pentru cadrele didactice și părinți. Aceste ateliere au fost susținute de către cadrele noastre didactice care au avut oportunitatea de a participa la cursuri de formare internaționale.

Regăsește-te prin art-terapie

Un atelier dedicat atât cadrelor didactice, cât și părinților, unde am explorat metode creative și artistice pentru a ne reconecta cu sinele nostru interior și pentru a descoperi noi modalități de exprimare și gestionare a emoțiilor. Art-terapia ne-a oferit un spațiu sigur și inspirator pentru auto-descoperire și vindecare.

Cartea mea de comunicare PECS

Acest atelier a fost axat pe utilizarea Sistemului de Comunicare prin Schimb de Pictograme (PECS), un instrument esențial pentru copiii cu nevoi speciale de comunicare. Participanții au învățat cum să creeze și să utilizeze eficient cărți de comunicare personalizate, facilitând astfel o comunicare mai ușoară și mai eficientă între copii și adulți.

Reconectare cu natura

În acest atelier, am explorat beneficiile educației în aer liber și ale reconectării cu natura. Am învățat cum să realizăm lumânări handmade pentru a sprijini dezvoltarea holistică a copiilor și pentru a încuraja o legătură profundă și sănătoasă cu mediul înconjurător.

Suntem mândri de dedicarea și entuziasmul cadrelor noastre didactice și suntem recunoscători pentru oportunitatea de a învăța și a crește împreună, atât profesional cât și personal. Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul continuu și pentru că faceți parte din această frumoasă comunitate educațională.

Rămâneți aproape pentru mai multe informații și evenimente viitoare!

Pentru mai multe detalii cu privire la proiectul nostru, vă invităm să accesați pagina: Acreditare Erasmus+

Galerie cu imagini:

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

Sari la conținut