Acreditare Erasmus+

2022-1-RO01-KA120-SCH-000108034

Psihopedagogia specială – o știință în permanentă schimbare

În sfera psihopedagogiei speciale, importanța auto-perfecționării devine evidentă în eficacitatea și succesul activităților terapeutice.

Pentru asigurarea unui act educațional cât mai eficient, realizarea de schimburi de experiență, parteneriate școlare interne și internaționale este esențială.

Inițiativele de acest gen au drept scop facilitarea dezvoltării psiho-individuale a elevilor prin creșterea autonomiei personale și sociale, dezvoltarea capacității de comunicare, formarea mecanismelor de coping, creșterea motivației pentru activitățile extracurriculare, îmbunătățirea imaginii de sine, o restabilire a propriilor obiective pe termen lung și o reconfigurare a traseului propriei vieți.

Obiectivele proiectului

Obiectiv strategic I

Formarea și dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, creșterea gradului de interacțiune socială în vederea dezvoltării competențelor lingvistice și a abilităților sociale și practic-aplicative, prin participarea la schimburi de experință, parteneriate școlare interne și internaționale ale elevilor.

Obiectiv strategic II

Îmbunătațirea calității procesului instructiv-educativ-recuperator și a activității de management prin participarea la cursuri de formare și schimburi de experiență la nivel internațional a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar

Obiectiv Strategic III

Îmbunătățirea atitudinilor și comportamentelor de incluziune ale cadrelor didactice participante prin dobândirea unor noi metode, tehnici și procedee pe baza cărora să dezvolte programe antidiscriminare și antibullying în vederea creșterii incluzinii sociale a elevilor cu CES.

Obiectiv Strategic IV

Modernizarea curriculumului prin dezvoltarea unor CDȘ-uri transdisciplinare în domeniul practic-aplicativ și în domeniul protecției mediului

Activități realizate în cadrul proiectului

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.

Sari la conținut