
Acreditare Erasmus+
2022-1-RO01-KA120-SCH-000108034


Psihopedagogia specială – o știință în permanentă schimbare
În sfera psihopedagogiei speciale, importanța auto-perfecționării devine evidentă în eficacitatea și succesul activităților terapeutice.
Pentru asigurarea unui act educațional cât mai eficient, realizarea de schimburi de experiență, parteneriate școlare interne și internaționale este esențială.
Inițiativele de acest gen au drept scop facilitarea dezvoltării psiho-individuale a elevilor prin creșterea autonomiei personale și sociale, dezvoltarea capacității de comunicare, formarea mecanismelor de coping, creșterea motivației pentru activitățile extracurriculare, îmbunătățirea imaginii de sine, o restabilire a propriilor obiective pe termen lung și o reconfigurare a traseului propriei vieți.




„Dezideratul nostru este acelea de a forma oameni capabili să se adapteze într-o societate mereu în schimbare, pregătiți pentru o bună inserție socială și pe piața muncii.”
prof. Regep Nida – profesor psihodiagnostician și manager de proiect
Ce oferă Erasmus +
Sprijiniți de programul Erasmus + asigurăm participarea cadrelor didactice la programe de formare – care să le perfecționeze cunoștintele, să le dezvolte competențele. să ducă la dobândirea unor metode, tehnici și procedee moderne, necesare în scopul intervenției și a derulării procesului de predare – învățare – recuperare al copiilor.
- Ne propunem să dezvoltăm elevilor competențe practic-aplicative în vederea creșterii șanselor de integrare profesională și îmbunătățirea calității vieții.
- Pentru conștientizarea efectelor negative ale activității omului asupra mediului – ne propunem educarea elevilor și profesorilor cu privire la modalitatile de protecție a mediului înconjurător și formarea unor atitudini prosociale.
- Punem preț pe dezvoltarea abilităților de a preveni, identifica și răspunde adecvat la situațiile de discriminare și bullying – prin participarea la programe speciale a profesorilor de sprijin care oferă servicii educaționale elevilor cu CES.
Obiectivele proiectului
Obiectiv strategic I
Formarea și dezvoltarea deprinderilor de viață independentă, creșterea gradului de interacțiune socială în vederea dezvoltării competențelor lingvistice și a abilităților sociale și practic-aplicative, prin participarea la schimburi de experință, parteneriate școlare interne și internaționale ale elevilor.


Obiectiv strategic II
Îmbunătațirea calității procesului instructiv-educativ-recuperator și a activității de management prin participarea la cursuri de formare și schimburi de experiență la nivel internațional a cadrelor didactice și a personalului didactic auxiliar
Obiectiv Strategic III
Îmbunătățirea atitudinilor și comportamentelor de incluziune ale cadrelor didactice participante prin dobândirea unor noi metode, tehnici și procedee pe baza cărora să dezvolte programe antidiscriminare și antibullying în vederea creșterii incluzinii sociale a elevilor cu CES.


Obiectiv Strategic IV
Modernizarea curriculumului prin dezvoltarea unor CDȘ-uri transdisciplinare în domeniul practic-aplicativ și în domeniul protecției mediului
Activități realizate în cadrul proiectului
-
Cultivating diversity and Inclusion – Acreditare Erasmus+
În perioada 24.02.2025-01.03.2025 două cadre didatice: prof. Rotea Rodica-Costina și prof. Curta Cosmina Iuliana au participat la un curs de formare în Budapesta, Ungaria în cadrul Converzum Tudomány Nyelviskola. Această activitate de formare a fost posibilă parte a proiectului Acreditare…
-
Job shadowing Antwerpen, Belgia, – Acreditare Erasmus+
Două cadre didactice: prof. Boantă Mihaela și prof. Saiz Isabela au participat în perioada 24.20.2025 – 28.02.2025 la activități de job shadowing în Antwerpen, Belgia, Școala ”BUSO Zonnebos”, parte a proiectului Acreditare Erasmus+ în domeniul educației școlare grant agreement: 2024-1-RO01-KA121-SCH-000205886.…
-
Atelier creativ dedicat elevilor! – Acreditare Erasmus+
Cadrele didactice Elena Suzana Ghimici și Dumitru Ionela, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori”, au avut ocazia să participe recent la cursul Erasmus+ „Art, Music and Dance Therapy for an Inclusive Classroom” desfășurat în frumoasa capitală a…
-
Atelier – dans, muzică și artă pentru o clasă incluzivă!
Cadrele didactice Elena Suzana Ghimici și Dumitru Ionela, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori,” au participat recent la cursul Erasmus+ „Art, Music and Dance Therapy for an Inclusive Classroom” în Praga. Experiența lor a fost împărtășită comunității…
-
Art, Music and Dance Therapy for an Inclusive Classroom – Acreditare Erasmus+
Prima mobilitate din cadrul celui de-al doilea an de Acreditare în domeniul educației școlare s-a desfășurat în Praga – Republica Cehă, la cursul „Art, Music and Dance for an Inclusive Classroom”. Au participat colegele noastre: prof. Ghimici Suzana Elena și…
Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.