Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Constanța a votat, vineri, hotărârile nr. 72 și nr. 73

Prima hotărâre prevede constatarea încadrării în limita de incidență cumulată la 14 zile a celor 70 de unităţi administrativ-teritoriale din județul Constanța.

Astfel, 66 dintre acestea sunt încadrate în limita de incidență mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori. Comunele Albești, Cerchezu, Pantelimon, Pecineaga sunt încadrate în limita de incidență mai mare de cuprinsă între 1,5 şi 3 la mia de locuitori.
În localitățile în care s-a modificat încadrarea în limita de incidență cumulată la 14 zile, aşa cum este cazul comunei Dumbrăveni, măsurile se aplică pe o perioadă de 14 zile, începând din această noapte, ora 00.00, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia. Pentru celelalte U.A.T.-uri din județ se menține încadrarea în limitele incidenței cumulate la 14 zile.

A doua hotărâre CJSU prevede aprobarea propunerii de modificare a 187 de scenarii de organizare și desfășurare a cursurilor în unitățile de învățământ din județul Constanța. Astfel, începând de luni, 444 de unități de învățământ din județul Constanța vor funcționa în scenariul 1, 58, în scenariul 2, nouă unități de învățământ au activitatea suspendată și cinci vor urma cursurile online, din cauza infrastructurii.