Grădina verticală CȘEI „Maria Montessori”

Ziua de 20 septembrie 2023 a adus bucurie la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Maria Montessori” Constanța, marcată prin prezența celor de la emisiunea Echilibru by Elena Harbur! Elevii noștri s-au bucurat de grădina verticală, o realizare minunată care a fost posibilă datorită proiectului Special Hearts for a Beautiful Earth Proiect Erasmus+.

Proiectul a fost implementat în perioada 1 martie 2022 – 31 august 2023. Este un proiect finanțat de Comisia Europeană prin programul Erasmus. Acesta s-a adresat elevilor cu cerințe educaționale speciale din instituții școlare similare din România, Turcia și Croația, specialiștilor în educație specială și comunității locale ca beneficiari indirecți.

Scopul principal a fost acela de a deveni conștienți de necesitatea protejării mediului și planetei în care trăim.

Proiectul a presupus 6 activități, activitatea finală constând în realizarea unei grădini verticale.

Atât elevii, părinții, cât și persoanalul școlii se vor bucura de beneficiile unui nou spațiu verde.

Elevii noștri au participat activ la proiect, astăzi aducând în plus grădinii puțină culoare–prin a picta pe pietre și prin a împodobi grădina. Micii ucenici au fost implicați în fiecare etapă a procesului și au învățat multe lucruri valoroase despre importanța conservării mediului și a protejării planetei noastre.

Această grădină verticală va fi un loc special în care cei mici vor putea învăța și se vor putea bucura de frumusețea naturii. Este un simbol al angajamentului nostru față de educația incluzivă și față de protejarea mediului înconjurător. Suntem mândri de această realizare și suntem recunoscători față de toți cei implicați în proiect.

Felicitări echipei de implementare!!! Sperăm ca această grădină verticală să aducă multă bucurie și inspirație în viețile noastre și să ne amintească mereu de importanța colaborării și a protejării planetei noastre minunate.

Vă invităm să ne urmăriți pe Facebook CȘEI „Maria Montessori” sau Special Hearts for a Beautiful Earth Proiect Erasmus+ pentru mai multe noutăți și fotografii! Informații privind celelalte activități ale proiectului pot găsite la adresa: Proiect Erasmus + Special Hearts for a Beautiful Earth – CȘEI „Maria Montessori” (cseimontessori.eu)