Job Shadowing Helsinki, Finlanda – Mobilitate Erasmus+

Vă anunțăm cu drag că s-a desfășurat prima activitate de mobilitate în cadrul proiectului nostru de Acreditare Erasmus+ nr de referință 2022-1-RO01-KA120-SCH-000108034 / 2023-1-RO01-KA121-SCH-000124237!
Colegii noștri au participat la sesiuni de Job Shadowing în cadrul Suutarila primary school din Helsinki, Finlanda.

Acolo au avut oportunitatea să se familiarizeze cu personalul școlii finlandeze, să exploreze facilitățile instituției și să observe activitățile desfășurate de profesori în lucrul cu elevii cu CES

Școala vizitată oferă programe educaționale adecvate pentru toți elevii, inclusiv pentru cei cu diagnostice diferite, precum și pentru cei cu nevoi moderate sau severe.

Profesorii finlandezi au prezentat metodele utilizate printre acestea: sistemul PECS (folosirea pictogramelor ca sistem de comunicare alternativ) și terapia Knill (formă de terapie prin muzică).

Resursele educaționale utilizate includ cărți personalizate pentru fiecare copil, căști antifonate pentru cei cu sensibilitate auditivă, zone de relaxare în fiecare clasă cu diferite facilități și resurse didactice diverse, similare cu cele folosite în școala noastră.

Participarea la această activitate a contribuit la dezvoltarea și îmbunătățirea competențelor profesionale ale cadrelor didactice implicate, care au primit certificate de participare la finalul mobilității, acoperind toate aspectele stabilite în agenda de lucru.

Pentru mai multe informații cu privire la proiectul nostru, vă invităm să accesați pagina acestuia: Acreditare Erasmus+

Prezentarea activității:

Galerie de imagini:

Finanțat de Uniunea Europeană. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin, însă, exclusiv autorului (autorilor) și nu reflectă neapărat punctele de vedere și opiniile Uniunii Europene sau ale ANPCDEFP. Nici Uniunea Europeană și nici ANPCDEFP nu pot fi considerate răspunzătoare pentru acestea.