Grădina senzorială Adi Bărar

Copiii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Maria Montessori ”Constanţa” beneficia de vineri de un spaţiu natural, terapeutic – Grădina senzorială Adi Bărar (Cargo), primul de acest gen amenajat în judeţul Constanța.

O zonă verde menită să stimuleze simțurile. Un loc în care vederea, mirosul, auzul, atingerea și gustul sunt protagoniștii în terapie. Grădina senzorială, formată din o alee terapeutică și una cu plante aromatice, este un proiect destinat copiilor cu nevoi speciale din oraș, un concept rar în țara noastră.

Veronica Neguțu, coordonator proiect și Inspector pentru Învățământ Special: Noi aducem natura, prin grădina senzorială, la copii. Explorăm şi îi creăm experienţe senzoriale.

Roxana Giubernea, director CȘEI Maria Montessori: Acesta a fost visul nostru, să realizăm acest lucru şi în exterior, copiii să se contopească cu natura. Îi ajută pentru că ei au nevoie de stimularea simţurilor alterate şi, după cum puteţi observa, avem aleea terapeutică, avem aleea cu plante aromatice şi simţurile care sunt alterate sunt dezvoltate şi reamintite prin participarea cu picioarele goale, desculţi, să simtă anumite texturi.