Mobilitate Italia

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Maria Montessori”Constanța, PROIECT ERASMUS+”ARTES  ESCENICAS  Y  DIVERSIDAD  FUNCIONAL”
Proiectul face parte din Acțiunea-Cheie 2 – Parteneriate strategice între școli, cooperare  pentru inovare si schimb de bune practici, nr. 2018-1-ES01-KA229-051146_4.
   Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva”Maria Montessori”Constanța a desfășurat  ultima mobilitate a Proiectului Erasmus+ ”ARTES  ESCENICAS  Y  DIVERSIDAD  FUNCIONAL”  în perioada 15- 21 august 2021,l a Istituto di Istruzione Secondaria Superiore „E. Majorana” din  Genzano di Lucania, Italia.   
Proiectul nostru, în colaborare cu parteneri din Spania, Turcia și Italia  are ca scop, elaborarea unei curricule inovatoare pentru utilizarea artei ca resursă pedagogică în activitățile didactice, făcând posibilă exprimarea prin artă.
Proiectul  combină  trei metodologii diferite de utilizare a artelor spectacolului, în scopul dezvoltării și susținerii persoanelor cu nevoi speciale.
    Aceste metodologii sunt: folosirea artei spectacolului ca :
               – instrument terapeutic
                – instrument de incluziune socială
               – și ca facilitator al abilităților de performanță.

Mobilitatea din Italia a avut ca obiectiv principal, realizarea activității transnaționale de predare-învățare-formare , respectiv, a Cursului de formare pentru profesori, în domeniul artelor spectacolului.