Săptămâna Verde 2024 la CȘEI Montessori!

Cu entuziasm, la CȘEI „Maria Montessori” Constanța, Săptămâna Verde a fost marcată de o serie de activități ecologice și recreative menite să promoveze responsabilitatea față de mediu și creativitatea!

Elevii s-au implicat în acțiuni în aer liber, de ecologizare, și-au format deprinderi importante, au fost creativi și ingenioși!

Cu mănunși și saci de gunoi în mână au străbătut spațiile verzi și plajele locale colectând gunoaiele care îngrădeau frumusețea naturii. Importanța biodiversității a fost marcată prin vizite în parcuri și Microrezervația Constanța, activități practice de plantare și îngrijire a plantelor și reînvierea Grădinii Verticale a școlii.

Elevii au gătit mâncăruri delicioase și sănătoase folosind ingrediente furnizate local, au creat obiecte artistice din lut și materiale reciclabile.

Au fost organizate experiențe educative și recreative precum călătoria către localitatea Neptun și vizitarea Jurassica Park într-un grup numeros. Călătoriile s-au făcut cu mijloace de transport în comun: trenuri și autobuze publice, formând astfel comportamente responsabile și deprinderi utile în viața de zi cu zi.

Prin activitățile desfășurate, elevii au învățat nu doar teoria, ci și importanța practică a conservării și îngrijirii mediului înconjurător.

Le mulțumim tuturor cadrelor didactice și partenerilor implicați în organizarea activităților, dar și copiilor și părinții acestora pentru participarea și contribuția la această săptămână atât de importantă pentru noi toți!

Galerie cu imagini: